5 mest feilspilte hender i Blackjack

Blackjack kan være et ganske komplekst spill. De fleste hender som spilles er ganske enkle å se umiddelbart om du skal stoppe, dele, ta et kort eller kanskje dobbelt. Men det er spesielt noen hender som kan være vanskelig å se hva som er den beste tingen å gjøre. Her tar jeg opp fem av de mest feilspilte hendene i Blackjack som mange spillere gjør feil. Jeg må også legge til at noen av disse hendene gjelder spesielt for den amerikanske varianten av Blackjack der giveren ser på sitt hullkort. Den femte mest feilspilte hånden i Blackjack er når skillet har en 9a og spilleren har et par på ni. Når du har en hånd uten ess som er verdt 18, stopper du vanligvis. Men det at forhandleren har en ni, og at dette har muligheten til å trekke en hånd som er bedre enn 18, er hånden din ikke så sterk som den kan se ut. Denne hånden er langt fra den beste i Blackjack, og hvis du velger å bli, sier den matematiske beregningen at du vinner 8 hender av 20. Men siden du har par i ni, kan du velge å dele disse i stedet. Etter en splittelse har du nå to hender med 9 i hver. Sjansene dine for å vinne øker nå til omtrent 9,5 av 20 hender. Det kan ikke virke som mye, men det gjør en stor forskjell i det lange løp.

Deleren har en 3a og spilleren har 12. Hvis hånden din har en verdi på 12 og ikke inneholder verken et par eller et ess, er mange spillere redde for å sprekke og velger her å stoppe. Mange tror at divider 3a betyr at det er en ganske god sjanse for at den blir tykk ved å ende med 22 eller mer. Men hvis vi tenker slik; For at du skal sprekke ved å trekke et kort, er det 15 kort i kortspillet som har en verdi på ti og gjør deg tykk. Det er også 34 kort som gjør at du ikke gjør det. På den annen side er delers tredje ikke så ille som man kanskje tror. Det er mange varianter av kort som gir skillelinjen en legitim hånd mellom 17 og 21. I denne modusen er det alltid bedre å tegne et kort i stedet for å stoppe, og du vil tjene på det i det lange løp.

Deleren har 10 og spilleren har 16 (ikke par på åtte). Å ha 16 mot en divisjons ti er sannsynligvis den verste hånden du kan ha i Blackjack. Her bør du alltid ‘gi opp’ hvis spillet tillater det. Årsaken er at når du gir opp, mister du 50% av innsatsen. Hvis du i stedet velger å spille hånden, taper du statistisk litt mer enn 50%. Selvfølgelig er det bedre å tape 50 enn å tape mer enn 50, så ta alltid en ‘overgivelse’ hvis det er tillatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *