Komponenter i spilleautomaten

Selve enheten består vanligvis av flere viktige deler som kan bli funnet på alle spilleautomater over hele verden. Disse inkluderer blant annet hjulene, gevinstlinjene og gevinsttabellen. Vi skal diskutere hvert av disse elementene og gjennomgå det grunnleggende sammen med de spesifikke egenskapene til sporene. Det er imidlertid viktig å huske at selv om de fleste spilleautomater er standardiserte, er det mer komplekse maskiner som vil kreve ytterligere observasjon, for å forstå hvordan de fungerer.

Hjulene er en viktig del av spilleautomaten, da de er mekanismen som får symbolene til å rotere og spillerens hjerte pumpes av spenning. Disse er teknisk kjent som stepper hjul, og spilleautomater har minst tre av dem med potensial til å legge til flere. De mest populære spilleautomatene er de med tre eller fem hjul, men det er noen maskiner utstyrt med så mye som ti hjul, som ofte blir referert til som Big Berthas, akkurat som supertung mørtel fra første verdenskrig.

Hver hjul har flere trinn eller stopp for å markere stedet der den kan stoppe når den spinnes. Disse stoppene har symboler som kort, frukt eller diamanter, men de kan inneholde i utgangspunktet hva som helst. De kan til og med være blanke.

Ved begynnelsen av spilleautomatindustrien hadde hjul bare ti symboler på seg, men med utviklingen av teknologier har antallet økt drastisk. Produsenter ønsket å legge til flere symboler for flere mulige kombinasjoner, som igjen tillot dem å tilby større gevinster og dermed tiltrekke seg flere spillere.
Dette betyr at sjansene for å treffe den sjeldneste kombinasjonen er 0,1%, noe som betyr mindre gevinster for spilleren fordi maskinene er designet for å være lønnsomme for selskapet som driver dem.

Senere besto den typiske spilleautomaten av tre hjul med 20 symboler på hver av dem, noe som tilsvarer 8000 kombinasjoner. En forbedring som likevel begrenset spilleautomatoperatører fra å betale ut store jackpotter.Imidlertid har utviklingen av den elektroniske tidsalderen og implementeringen av mikroprosessorer vokst betydelig. For eksempel kan en digital hjul ha 256 symboler på seg for mer enn 16 millioner mulige kombinasjoner.Det er viktig å merke seg at antall symboler ikke gjenspeiler spillerens sjanser til å vinne, men bare øker antall mulige kombinasjoner. Dette gir produsenter ekstra fleksibilitet.

Sjansene for en utbetaling bestemmes av hyppigheten av å treffe vinnerkombinasjoner. Hvis en vinnerkombinasjon har relativt stor sjanse for å bli vist, vil utbetalingsbeløpet være relativt lite og omvendt. Å ha flere kombinasjoner gjør det mulig for spillere å vinne millioner med en innsats på $ 1.
Trefffrekvensen og utbetalingene blir satt av produsentene i tråd med spesifikasjonene til kasinooperatøren. I tillegg kan disse beregningene justeres når som helst ved å endre datamaskinbrikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *